
Amsterdam 17 juni 2025
Hoe gaat het met Myriam
Myriam is zondag 28 april naar Nyons Frankrijk gebracht door zus Sophie en zoon Dennis en zij woont op het moment weer officieel in Frankrijk. Ik ben in Nederland gebleven om te proberen het restaurant te verkopen en andere dingen te regelen. Twee weken geleden is Myriam in Lyon weer door de onderzoeksmolen gehaald van allerlei scans en andere onderzoeken, terwijl de foto’s/video’s en resultaten van de onderzoeken hier ook naar Frankrijk waren gestuurd. Maar bij deze ziekte verandert er steeds van alles en moet je natuurlijk met de laatste info aan de slag.
Vorige week hebben ze de resultaten en het behandelplan besproken en zullen uitzaaiingen in wervels en schedelbot bestraald gaan worden en pakken ze de lever weer aan met chemokuren aangevuld met immunotherapie (‘checkpoint inhibitors’). Dat gaat deze week van start en er valt dus nog niets meer over te zeggen dan dat het Myriam zwaar valt. Het werk voor en in het restaurant gaf veel afleiding waardoor de behandelingen mee leken te vallen. Maar nu, thuis in een stoel of in een ziekenhuisbed is dat natuurlijk totaal anders. Maar de strijdlust is gebleven dus dat is een goed teken.
Uit de vorige ‘blog’ valt er ook nog wat aan te vullen. Het restaurant is toch niet definitief dicht want ik wil ergens in juli of augustus weer open gaan. Ik heb ooit zelf 3+ jaar als ‘zelfstandig werkend’ kok in een restaurant in Amsterdam gewerkt en omdat l’Amandine niet zo snel te verkopen is heb ik dat besloten. Wat Myriam kan, kan ik zeker niet, dus het wordt wel flink aangepast allemaal. Ik maak er een Franse (jawel) crêperie van met hartige galettes en zoete crêpes. En daar dan weer allerlei andere lekkere typisch Franse happen omheen.
Ik moet hard op zoek naar personeel voor de bediening, dus bij interesse of info waar ik iemand zou kunnen vinden geef het door ajb : l-amandinebussum@outlook.com
Groote groet, Hugo
restaurant l’Amandine is per 13 april definitief gesloten
Myriam heeft een jaar geleden te horen gekregen dat zij een bijzondere vorm van primaire leverkanker heeft en zij is uitbehandeld in NL. Myriam wil niet bij de pakken gaan neerzitten en zit vol energie en vechtlust. In zeer korte tijd is geregeld dat zij behandeld kan worden in een ziekenhuis in Lyon dus vertrekt zij eind april Frankrijk
Ik kan en wil het restaurant niet alleen proberen open te houden en ga op zoek naar iets anders
We hebben 3 prachtige jaren in Bussum beleefd met het opknappen van de ruimte in feb 22 en daarna de opening
Het was een fijne en ontzettend warme tijd.
Ik zal deze site later wat ombouwen om er het wel&wee van Myriam op te zetten
Heel veel dank en wij hopen op een au revoir een keer,
Myriam en Hugo
Zelf geoogste groenten bij L’Amandine
Wij bieden u de garantie op de verste groentes die worden gebruikt voor onze maaltijden.
Onze producten zijn zorgvuldig uitgekozen
Al onze producten zijn verkozen op basis van de afkomst van het product. De meeste producten die wij u aanbieden zijn afkomstig uit Frankrijk.


